Plastic wijnglazen: zo geef je ze een tweede leven!

P

Ik heb er al meerdere malen over geschreven: plastic wijnglazen, ik vind het een uitkomst voor feestjes en partijen. Wanneer je een grote groep mensen verwacht (voor je bruiloft, verjaardag, examenfeest of andere bijzondere gelegenheid) is het heerlijk om voor een kleine investering (voor een aantal verpakkingen faux wijnglazen ben je een paar euro kwijt) zorgeloos je feest te kunnen vieren. Geen risico op het kapotvallen van je servies waar je zelf zo zuinig op bent, geen uren met een afwasborstel in je hand na afloop van het feest, geen stress om ‘of je wel genoeg glazen hebt’ of tussentijdse vaat. Heerlijk, toch?

Het leuke is, dat we op dit blog (waar we eerder bijvoorbeeld schreven over het knutselen van een etagère van oude (plastic) wijnglazen) opnieuw een grappige toepassing hebben bedacht voor je gebruikte glazen en bekertjes. Eentje waar je tijdens een volgend feestje profijt kunt hebben.

Plastic wijnglazen in decoratief (licht)snoer

Natuurlijk kun je in winkels waarin je wegwerpservies koopt, ook allerlei versieringen kopen voor tijdens je feestje. Denk hierbij ook aan vlaggetjessnoeren en rafelslingers. Vandaag hoop ik je echter op een creatiever idee te brengen: een snoer van wijnglazen.

Benodigdheden: spuitbusjes, versieringen, koord, lichtsnoer op de gewenste afmeting. Ik vind zelf dat een lichtsnoer met lampjes eraan de leukste uitstraling geeft, maar je kunt ook voor een “lichtslang” gaan die van binnen verlicht is. In dit voorbeeld gaan we uit van een lichtsnoer met lampjes en een flexibel snoer.

Stap 1: verwijder eventuele restjes drank uit je voorraad glazen

Stap 2: wanneer gewenst was je de randjes van het glas nog even snel af

Stap 3: (optioneel) spuit de glazen in een leuke kleur. Het volgende geeft ook een leuk effect: zet een bordje klaar en plaats hierop een laagje glitters. Zet de glazen af met een randje vloeibare lijm en dip het glas hierin

Stap 4: knoop je versierde glazen in het lichtsnoer of gebruik eventueel extra koord om de glazen aan het snoer te bevestigen.