Samenwerking Siemens en Bosch

S

Bosch en Siemens zijn allebei erg grote fabrikanten van electronische producten. Deze 2 bedrijven hebben een samenwerking gehad waaruit hele goede producten zijn ontstaan. Ben je benieuwd naar wat dit voor samenwerking was, wat het resultaat was en wat we kunnen verwachten van deze merken dan ben je hier aan het goede adres.

  1. Wat zijn deze samenwerkingen?

Bosch en Siemens hebben een samenwerking voor electronische producten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat ze synergie kunnen creƫren. De samenwerking heeft voor beide producenten vele voordelen. Zo hoeven ze het wiel niet 2 keer opnieuw uit te vinden. Hiermee besparen Bosch en Siemens erg veel tijd en geld. Ze zijn dus eigenlijk met 2 teams bezig 1 product te produceren. Met dit 1e product gaan ze vervolgens concurreren met fabrikanten die met 1 team 1 product gemaakt hebben. Ergens is er iets voor te zeggen dat dit niet helemaal eerlijk is. Een slimme beslissing is het echter wel van Bosch en Siemens.

  1. Wat is het resultaat van de samenwerking.

Dat de samenwerking tussen de 2 fabrikanten succesvol is zie je wel aan het feit dat de fabrikanten de beste wasdroger van 2016 hebben gemaakt. Niet alleen dat hebben ze gedaan. Ze hebben ook de beste wasmachine van 2016 gemaakt. Het is daarom goed te zeggen dat ze erg succesvol zijn in deze samenwerking.

  1. Wat kunnen we in de toekomst verwachten van Bosch en Siemens

De samenwerking tussen beide fabrikanten is opgezegd. De reden hiervan konden we helaas niet achterhalen. Het is erg jammer voor zowel de fabrikanten als voor consumenten dat deze samenwerking tot een einde komt. De producten die er uit deze samenwerking zijn ontstaan zijn namelijk erg goed.

Gelukkig zijn de producten die uit deze samenwerking zijn gekomen nog wel beschikbaar. Echter zullen er binnen 3-5 jaar wel nieuwe producten op de markt zijn die beter zijn dan de huidige producten uit deze samenwerking. Wellicht is dat het moment waarop de fabrikanten weer met elkaar aan de tafel gaan zitten.

  1. Wasdroger fabrikanten

We zijn benieuwd of andere fabrikanten deze strategie over zullen gaan nemen. Dit zou een interessante counter strategie zijn van de drogerfabrikanten. Beko redt zich momenteel nog wel doordat ze de goede Beko DPU hebben. Miele is er echter een stuk slechter aan toe met de resultaten.