Wat is een doorwerkjas

W

Een werkjas biedt de basis als kledingstuk dat je beschermd tijdens je werk. Het is een bescherming tegen allerlei weersinvloeden maar een goede werkjas beschermd je ook tijdens je werkzaamheden. Er zijn doorwerkjassen te koop met extra beschermende onderdelen. Zoals keflar en cordura. Bepaalde klussen vragen erg veel van jou en van je bedrijfskleding. Wanneer je vaak buiten actief bent is het verstandig om je te beschermen tegen de weersomstandigheden, bijvoorbeeld tegen wind of stevige regen. Dit is perfect mogelijk door een doorwerkjas bouw aan te schaffen.

Maar wat is een doorwerkjas?

Doorwerkjassen hebben zoals de naam reeds laat vermoeden als doel om verder te kunnen werken wanneer de weersomstandigheden niet optimaal zijn. ”Doorwerk” staat er dus voor dat jij je werk gewoon kunt uitvoeren. Dit betekend dat doorwerkjassen in verschillende varianten verkrijgbaar zijn, zo zijn er modellen die beschermen tegen wind maar ook modellen die waterdicht of waterafstotend zijn.  Deze winterse omstandigheden vragen om werkkleding met bijzondere eigenschappen om u droog, warm, comfortabel en beschermd te houden, maar houdt tegelijkertijd rekening met uw veiligheid in uw specifieke werkgerelateerde omgeving.

Doorwerkjas bouw

Bij het kiezen van doorwerkjassen voor de bouw zien we twee typen keuzes. 1 Professionele doorwerkjas voor de bouw en 2. All season werkjassen kopen. We zien dat men ook vaak kiest voor een tussenoplossing. Het meest verkochte werkjas model is een all-season werkjas. Deze jas is perfect te combineren met een of meerdere lagen onderkleding. Het voordeel van dit type jas is dat deze het hele jaar door gedragen kan worden in combinatie met verschillende lagen. De eerste laag bestaat uit vochtregulerende, goed aansluitende synthetische en wollen onderkleding die zorgt voor een droge, warme huid (thermo onderkleding) In de winter tijdens een koude werkdag kan je doorwerkjas gecombineerd worden met een thermoshirt en isolerende fleece trui. De tweede laag is een isolerende tussenlaag met eigenschappen die het vocht verder transporteren naar de buitenste laag, bijvoorbeeld een trui, vest.

Een goede jas is in de bouw onmisbaar. Wij hebben een groot assortiment comfortabele, veilige jassen die uitstekend geschikt zijn voor medewerkers in de bouw. Sterk, slijtvast, warm en voorzien van voldoende zakken. 

Doorwerkkleding als werkkleding

Doorwerkkleding, zoals een goede muts gevoerde laarzen en de juiste werkjas helpen u om langer en veilig door te werken bij winterse weersomstandigheden. Werk je veel buiten dan kan je kiezen voor een verwarmde jas. Een parka is een jas met capuchon en is geschikt voor werk tijdens natte dagen. Door de juiste pasvorm behoud u een goede bewegingsvrijheid maar ook uw comfort. Geen knellende werkkleding op loszittende te ruime kleding waarachter u kunt blijven haken. Goede werkkleding betekent dat iedereen beter kan werken.

De keuze voor de voering kunnen afhangen van bijvoorbeeld de werkomstandigheden en persoonlijke voorkeur.