Wat is een hoveniersbedrijf?

W

De term hovenier is in de volksmond ook wel genoemd een tuinman. Een hoveniersbedrijf is een bedrijf dat tuinen dus onderhoud, ontwerp en aanlegt. Er zijn verschillende hoveniersbedrijven, elk gespecialiseerd in bepaalde werkzaamheden. Het is verstandig als hovenier om zich te onderscheiden ten opzichten van de concurrent. Er moet een identiteit bepaald worden zodat er USP kunnen worden opgesteld. Wat zijn de specialiteiten? Ontwerp de hovenier zelf? Koopt hij spullen in? Wie is de doelgroep, particulier of bedrijven en instellingen? Etc. Op basis hiervan kan een hoveniersbedrijf opgesteld worden en zich onderscheiden van de rest. Hoveniersbedrijf Helmond verstrekt u informatie betreft de mogelijkheden waarin zij uitblinken. Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden, simpel gezegd, Google even!

Wat kost een hovenier?

Dit verschilt natuurlijk per hovenier. Ook de werkzaamheden van elke hovenier verschilt. Dit is dus moeilijk in te schatten. Maar gemiddeld komen de kosten per werkzaamheden op de volgende prijzen uit:

Tuinontwerp ontwikkelen: gemiddeld € 250,- tot en met € 500,- per ontwerp

Dit heeft natuurlijk te maken met het aantal vierkante meters tuin dat desbetreffende persoon heeft. Ook de ideeën en materialen die diegene wilt hebben in de tuin.

Tuin aanleggen: Deze prijsklasseligt per hovenier anders maar is gemiddeld tussen de

€ 50,- tot en met € 100,- per m2. De reden dat de prijsklasse verschilt met ongeveer 50 euro heeft te maken ervaring en werkzaamheden.

Tuin onderhouden: Ook deze prijsklasse ligt per hovenier anders. Maar ligt gemiddeld tussen de € 35,- tot en met € 70,-. De reden dat de prijsklasse verschilt is ervaring en reputatie of waar diegene zich op positioneert.

Voorbeeld

U heeft een tuin die gemiddeld 30 m2 is en laat een ontwerp maken. Het ontwerp keurt u vervolgens goed en de hovenier gaat aan de slag om dit te realiseren. Hij heeft dus de tuin ontworpen, aangelegd en zal dit ook gaan onderhouden. Dan komt u ongeveer op een bedrag uit van circa € 2100,-.