Een horecagelegenheid inrichten

E

Het interieur van een restaurant, café of andere horecagelegenheid zijn sfeerbepalend. Wanneer je een aantrekkelijke locatie bezit zullen (potentiële) klanten eerder de moeite nemen om binnen te stappen. Het is dan ook belangrijk dat zowel het interieur als het exterieur er goed uitzien.

Wie is je doelgroep?

Het is belangrijk dat je weet wie de doelgroep is van je onderneming. Waarschijnlijk heb je een concept uitgedacht waarin je je klanten centraal hebt gezet. Focus je je op zakenmensen? Dan zijn hele andere facetten interessant. Wellicht wil je het combineren en richt je je tijdens de lunch op zakenmensen en ‘s avonds op toeristen of juist stelletjes. Zakenmensen zullen vooral functionaliteiten belangrijk vinden. Zijn er afgesloten ruimtes voor een eventuele lunch met zakenpartners en is er Wifi? Kunnen ze goed werken met de laptop of ontbreekt het juist aan de goede verlichting? Toeristen daarentegen komen puur voor de gezelligheid.

Sfeer en uitstraling bepalen

Er zijn verschillende manieren om de perfecte sfeer te bepalen voor jou restaurant. Verlichting speelt hier bijvoorbeeld een grote rol in. Op www.fagerhult.com/nl/Application-Areas/Retail/Horeca-verlichting/ kun je hier meer informatie vinden over verscheidene mogelijkheden. Wil je een landelijke uitstraling of juist een urban uitstraling realiseren met je inrichting? Door de juiste interieur kun je een dergelijk plaatje compleet maken.

Veiligheidseisen

Het inrichten van je café is natuurlijk een van de leukste dingen om te doen als uitbater. Echter komt er veel meer bij kijken dan enkel het inrichten. Wanneer je gaat inrichten is het belangrijk dat je zaak voldoet aan de eisen. Dit kan zijn vanuit oogpunten die in de bouw worden gesteld voor de bouwveiligheid. Hier valt onder andere onder een publieksruimte van minimaal 35 vierkante meter, dames- en herentoilet en voldoende ventilatie capaciteit.

Ook is brandveiligheid van belang. Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het ten alle tijden van belang om een BHV’er in dienst te hebben. Deze kan de EHBO op zich nemen bij eventuele calamiteiten en kan zo nodig de hulpdiensten de nodige informatie geven.

Buitenverlichting als eyecatcher

Met verlichting aan de buitenkant kun je veel mensen naar je tent lokken. Bekende voorbeelden hiervan zijn de M van Mac Donalds maar wat te denken van een magisch en romantisch tafeltje wat als het ware in jouw etalage staat! Daarnaast is het belangrijk om je bezoekers zich op hun gemak te laten voelen. Hierbij kun je dus denken aan zaken als het verlichten van de parkeerplaats, voorzieningen voor taxi’s of een kiss en ride mogelijkheid.