Is een goedkope bouwradio de moeite waard?

I

Is een goedkope bouwradio de moeite waard?

Niet iedereen beschikt over een even groot budget, vandaar dat het aanschaffen van een goedkope bouwradio een aanlokkelijk alternatief is. Deze bouwradio’s zijn vaak iets kleiner en beschikken niet altijd over dezelfde functies in vergelijking met duurdere varianten. Echter kunnen deze goedkopere bouwradio’s nog steeds de moeite waard zijn. Ondanks de goedkopere prijs, kunnen deze varianten best tegen een stootje en de geluidskwaliteit is nog steeds prima. Hieronder worden een aantal van de goedkopere varianten uitgelicht.

PerfectPro My Box 2

Deze compacte bouwradio van PerfectPro, een verbeterde versie van de originele My Box, maakt gebruik van FM frequenties om radiozenders te ontvangen. Het volume van de radio is luid, zodat je van jouw muziek kan blijven genieten. Tevens is het mogelijk om je eigen mp3 speler aan te sluiten op de radio. De werkradio is compact doch robuust, zodat deze wel tegen een stootje kan. Het is mogelijk om de radio aan te sluiten op het stroom, maar de bouwradio werkt ook op batterijen. Voor zo’n 65 euro is deze bouwradio de jouwe.

Metabo PowerMaxx RC Wildcat

Deze door Metabo geproduceerde bouwradio is licht van formaat en compact, wat de radio erg mobiel maakt. Daarnaast beschikt deze radio over een eigen accu (batterijen zijn tevens een mogelijkheid), zodat je niet vast zit aan een kabel en de radio gemakkelijk kunt verplaatsen. Het is daarnaast mogelijk om een mp3 speler aan te sluiten aan de hand van een aux kabel. Deze bouwradio kost zo’n 95 euro.

PerfectPro MyTube iP45

Deze bouwradio is misschien wel de compactste bouwradio die verkrijgbaar is. Dankzij het formaat van de radio kun je deze altijd bij je dragen, maar het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om deze neer te zetten. Echter dient deze radio wel beschut te staan, want water kan een negatief effect hebben op de werking van deze radio. Ondanks het formaat, is het geproduceerde geluid sterk. Ten slotte is het mogelijk om tien voorkeurszenders in te stellen, zodat jouw favorieten altijd snel te vinden zijn. Beschikbaar voor zo’n 89 euro.

DeWalt DCR006 XJ XR Bluetooth Speaker

Deze compacte en weinig wegende bouwradio is ideaal voor de werker die veel onderweg is. Bluetooth zit ingebouwd, dus het is mogelijk om deze radio te verbinden met alle audio apparaten die beschikken over Bluetooth. Op deze manier kun je dus altijd naar je eigen muziek luisteren. Door het gebruik van een accu is deze bouwradio erg mobiel. Verkrijgbaar voor €72.50,-.