Werken met je eigen terminaltrekker

W

Er zijn veel verschillende soorten terminaltrekkers te verkrijgen. Het zijn dan ook machines die veel bedrijven regelmatig gebruiken als transportmiddel voor verschillende goederen of bijvoorbeeld zeecontainers. Onder andere met de merken Terberg, Kalmar en Mafi wordt veel gewerkt op onder andere bouwplaatsen. Maar hoe werk je nu precies met een terminaltrekker en wat zijn de voordelen voor je bedrijf voor het aanschaffen van een eigen terminaltrekker?    

Werken met een terminaltrekker

Voordat je met een terminaltrekker mag rijden moet je het certificaat ‘veilig werken met een terminaltrekker’ halen. Daarnaast moet de bestuurder minimaal 18 jaar zijn en moet de terminaltrekker gecontroleerd zijn op veiligheid. Het hebben van een rijbewijs is niet nodig, zolang je op eigen terrein blijft, maar het kan wel handig zijn. Dit zijn dingen om rekening mee te houden wanneer je binnen je bedrijf met terminaltrekkers gaat werken. Niet alleen voor het aanschaffen van een terminaltrekker moet hij aan de veiligheidsvoorwaarden voldoen. Omdat het werken met een terminaltrekker zwaar werk is, is het belangrijk dat dit altijd veilig blijft gebeuren. Vandaar dat er regelmatig een controle moet worden uitgevoerd. Dit kan gedaan worden door het bedrijf waar je de terminal trekker bij hebt aangeschaft.

Voordelen van een eigen terminaltrekker

Er zijn ook vele bedrijven die machines zoals terminaltrekkers verhuren. Wanneer je ze echter regelmatig gaat gebruiken, is het zelf aanschaffen van een terminaltrekker een betere keuze. Je hebt in dit geval het voertuig altijd tot je beschikking waardoor je hem kan gebruiken wanneer je het nodig hebt. Voer je bijvoorbeeld regelmatig bouwprojecten uit, dan scheelt dit heel wat tijd, omdat je geen gedoe hebt met huurcontracten, borg etc. Zeker wanneer je dus vaker een terminaltrekker nodig hebt, kan het investeren in een eigen terminaltrekker erg interessant zijn.

Is het aanschaffen van een nieuwe terminaltrekker toch een te grote uitgave? Dan zijn er ook vele tweedehands terminaltrekkers beschikbaar. Wanneer je deze bij een betrouwbaar bedrijf aanschaft waar de kwaliteit en veiligheid van de wagens altijd goed wordt nagekeken, dan is een tweedehands terminaltrekker een goede aankoop.