Trommelzeef op maat gemaakt

T

Zeven en filtreren is in veel gevallen een vrij intensief werk. Men moet soms wel uren zeven om uiteindelijk een goed product te krijgen. Voor mensen is dit niet te doen. Je laat natuurlijk niet iemand een aantal uur lang zeven. Het is dus een zeer arbeidsintensief werk en daarom zijn er machines voor uitgevonden. Een goed voorbeeld daarvan is onze trommelzeef! Deze zeef is op een speciale manier ontworpen waardoor het efficiënt en voor lange periodes kan werken. Lees snel verder of deze toepassing geschikt is voor jouw bedrijf.

Is de trommelzeef geschikt voor jouw bedrijf?

Deze zeef is voornamelijk bedoeld voor het scheiden van verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan meel dat gescheiden moet worden van bijproduct. Of voor andere doeleinden. De constructie van de zeef is daarbij ook goed doordacht. De zeef kan namelijk in een redelijk schuine positie gemonteerd worden. Het voordeel hiervan is dat het product naar beneden zakt waar het vervolgens weer bewerkt kan worden. Ook kan je verschillende producten tegelijkertijd verwerken! Het scheiden van verschillende producten gaat namelijk ook heel goed door het filter dat is ingebouwd. Er zitten hier natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan. Het product moet namelijk wel goed droog zijn om dit effectief te laten werken.

Trommelzeef op maat gemaakt

De zeven zijn in verschillende maten leverbaar. Maar niet elke maat werkt voor elk bedrijf. Zo heeft een kleiner bedrijf meer baat bij een kleinere zeef, terwijl een groot bedrijf juist meer behoefte heeft aan een grotere zeef. Dit is natuurlijk afhankelijk van het doel die de zeef heeft, de frequentie waarin deze gebruikt gaat worden en hoeveel van het product gemaakt moet worden. kortom, een bedrijf kan zo compleet zijn eigen doeleinde hebben van de zeef. Daarom is het ook belangrijk om eerst goed te bedenken waar de zeef voor gebruikt gaat worden. Mocht de juiste maat er dan alsnog niet tussen staan, dan kan deze ook op maat gemaakt worden.